Privacy Policy

Personal Data Protection Policy
  • Your Privacy
    Yayasan Khazanah is committed to protecting your privacy and will take the relevant measures to safeguard your personal information in accordance with the Personal Data Protection Act 2010. This personal Data Protection Policy ("Policy") sets out how we use and protect the information you give us. This policy only applies to personal information processed for commercial transactions.
  • Your Consent
    By providing us your personal information, you are giving consent for us to collect, use and process your personal information. We will then serve you with a personal data protection notice ("Notice") to notify you on our processing of your personal data.

    If you wish to apply for position in Yayasan Khazanah, please submit your employment application and/or resume here. We do not accept employment applications or resumes in any other manner.
  • Disclosure of Your Personal Information
    Yayasan Khazanah may disclose your personal data to the following parties (unless you specify otherwise):
      
    • agents and service providers (including those overseas) who provide services relating to the purposes of which the personal data is collected including data processing services;
    • any person, who is under a duty of confidentiality who has undertake to keep such data confidential;
    • Yayasan Khazanah's related companies, associate companies and affiliates (including Khazanah Nasional Berhad and its group of companies);
    • the relevant educational institution; and
    • any organization that offers scholarship programmers, if Yayasan Khazanah is unable to provide a scholarship for a candidate but wishes to support the candidate in obtaining scholarships from other organizations.


    We do not disclose your personal data to unaffiliated third parties without your consent. However, we may disclose your personal data if required by law or in good faith, if such action is necessary to comply with any law enforcement agency requirements, court orders or legal processes.
  • Disclosure of Your Personal Information
    If you would like to access, update or correct your personal information, may do so by clicking here for access or here for correction or contact our Personal Data Officer at 03-20340497 or e-mail to ykpo@khazanah.com.my or fax to 03-20340004.
  • Changes to this Policy
    Yayasan Khazanah may review and change this Policy from time to time to reflect changes in the law, our business practices, processes or structure. While it is no generally feasible to notify you of the changes to this Policy, the latest version of this Policy will be available on our website. This Policy is not a contract, nor does it suggest any obligation on our part with another party.

    In the event of any inconsistencies between the English version and the Bahasa Malaysia version of this notice, the English version shall prevail.

Polisi perlindungan Data Peribadi
  • Privasi Anda
    Yayasan Khazanah berkomited untuk melindungi privasi anda dan akan mengambil langkah-langkah relevan bagi melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Polisi Perlindungan Data Peribadi ("Polisi") ini menyatakan bagaimana kami menggunakan dan melindungi maklumat yang anda beri kepada kami. Polisi ini hanya terpakai untuk maklumat peribadi yang diproses untuk transaksi komersial.
  • Persetujuan Anda
    Dengan memberi maklumat peribadi anda, anda telah memberikan persetujuan untuk kami mengumpul, menggunakan dan memproses maklumat peribadi anda. Kami akan menyampaikan kepada anda notis perlindungan data peribadi ("Notis") untuk memaklumkan kepada anda berkenaan dengan pemprosesan data peribadi anda.

    Jika anda ingin memohon jawatan di Yayasan Khazanah, sila hantarkan permohonan pekerjaan dan/atau resume anda di sini. Kami tidak menerima resume atau permohonan pekerjaan yang dihantar dengan cara lain.
  • Penzahiran Maklumat Anda
    Yayasan Khazanah mungkin menzahirkan data peribadi anda kepada pihak-pihak berikut (melainkan anda menyatakan selainnya):

    • ejen-ejen dan pembekal perkhidmatan (termasuk yang berada di luar negara) yang menyediakan perkhidmatan yang berkaitan dengan tujuan data peribadi dikumpul termasuklah perkhidmatan-perkhidmatan pemprosesan data;
    • mana-mana individu di bawah kewajipan kerahsiaan yang telah mengaku janji untuk memastikan data tersebut dirahsiakan;
    • syarikat-syarikat yang berkaitan dengan Yayasan Khazanah (ternasuk Khazanah Nasional Berhad dan syarikat-syarikat kumpulannya);
    • institusi pendidikan yang relevan; dan
    • mana-mana organisasi yang menawarkan program biasiswa, jika Yayasan Khazanah tidak mampu untuk menawarkan biasiswa untuk calon tetapi hendak menyokong calon untuk mendapat biasiswa dari organisasi yang lain.

    Kami tidak akan mendedahkan data peribadi anda kepada pihak-pihak ketiga yang tidak berkaitan dengan Khazanah tanpa persetujuan anda. Walau bagaimanapun, kami mungkin akan mendedahkan data peribadi anda jika dikehendaki berbuat demikian oleh undang-undang atau secara suci hati, jika tindakan tersebut adalah perlu untuk mematuhi keperluan mana-mana agensi penguatkuasaan undang-undang, perintah mahkamah atau proses undang-undang.
  • Akses dan Pengemaskinian Maklumat Anda
    Jika anda ingin mengakses, mengemas kini atau membetulkan maklumat peribadi anda, anda boleh menekan butang ini untuk akses atau di sini untuk pembetulan atau menghubungi Pegawai Data Peribadi kami di 03-20340497 atau emel kepada ykpo@khazanah.com.my atau faks kepada 03-20340004.
  • Pindaan kepada Polisi ini
    Khazanah mungkin mengkaji semula dan mengubah Polisi ini dari semasa ke semasa untuk mengambil kira perubahan undang-undang, amalan, proses atau struktur perniagaan kami. Walaupun secara umumnya, kami tidak mungkin dapat memaklumkan kepada anda tentang perubahan kepada Polisi ini, versi terbaru Polisi ini boleh didapati di laman web kami. Polisi ini bukanlah kontrak dan tidak mencadangkan sebarang kewajipan di antara pihak kami dengan pihak lain.

    Sekiranya terdapat apa-apa ketidakselarasan antara versi Bahasa Inggeris dan Versi Bahasa Malaysia notis ini, versi Bahasa Inggeris akan terpakai.
Be a Yayasan Khazanah Scholar
Understanding scholarship programmes, application process, terms and conditions.
Read FAQs Need Help? Contact Us